FAQ / Veelgestelde vragenHoe zwaar/lang zijn de tochten?
We rijden dagtochten (6-7 u), halve dagtochten (4 u) en vluggertjes (2,5 u). Bij boeking geef je het gewenste niveau aan (recreatief/middel/sportief). Onderweg worden tempo en afstand aangepast aan de groep. Het gaat erom dat alle deelnemers plezier aan de tocht beleven. Pauzes en stops in overleg met de groep. De dagtochten (6-7 u) zijn uiteraard inclusief een lunchpauze. Ook bij de halve dagtochten (4 u) is er onderweg gelegenheid voor een hapje en een drankje.

Van waar vertrekken we?
De stadstochten vertrekken vanaf Station Maastricht. De mountainbike tochten vertrekken aan de rand van de stad op 4 km van het stadscentrum. Beide plekken zijn prima bereikbaar per openbaar vervoer en met parkeergelegenheid in de directe omgeving. Bij boeking krijg je van ons een routebeschrijving.

Hoe laat gaan de tochten van start?
Vertrektijden zijn 10.00 u en 14.00 u. Afwijkende vertrektijden zijn mogelijk in overleg.

Wat voor fiets krijg ik?
De mountainbike-tochten worden afgelegd op prima mountainbikes met voorvering. De stadstochten op gemakkelijk te hanteren, comfortabele stadsfietsen.

Wat doen we bij slecht weer?
Bij zeer slecht weer wordt er niet gefietst en krijg je je geld terug. De beoordeling van ‘fietsbaar weer’ is voorbehouden aan Maastricht-Biking. Bij slechte vooruitzichten graag zelf de dag van te voren contact opnemen over eventuele afgelasting. Horen we niets van je, gaan we er vanuit dat je wilt fietsen!
Slecht weer is geen reden voor annulering van activiteiten zoals een wijn- of bierproeverij die weersonafhankelijk zijn. In voorkomende gevallen proberen we met jou een oplossing te vinden overeenkomstig de annuleringsvoorwaarden van de betreffende derde aanbieders.

Wat als ik moet afzeggen?
Daar gaan we soepel mee om. Kostenloze afmelding van individuele deelnemers is mogelijk tot 2 dagen van te voren (is de tocht op zaterdag kun je ten laatste op woensdag afmeldingen doorgeven). Daarna worden de kosten berekend op basis van het afgesproken aantal deelnemers en geboekte activiteiten. Bij een groepsboeking worden altijd minimaal de kosten voor zes deelnemers in rekening gebracht, ook als door afzeggingen het aantal deelnemers onder de zes komt te liggen.

En Als er onderweg problemen zijn?
Onze gidsen kunnen als ervaren fietsers de meest voorkomende technische problemen aan de fiets verhelpen. Ze zijn echter geen fietsenmakers en hebben geen EHBO-diploma.
Deelname is geheel op eigen risico. De gids(-en) noch Maastricht-Biking kunnen aansprakelijk worden gesteld voor lichamelijk letsel en/of materiële schade. Zorg dus dat je zelf voldoende verzekerd bent! Dit geldt ook voor door jou veroorzaakte schade aan de fiets.


mountainbiken - Praktisch
We vertrekken aan de rand van de stad op 4 km van het stadscentrum. Bij boeking krijg je van ons een routebeschrijving naar het vertrekpunt. Onderweg is er gelegenheid voor (lunch)pauze en terrasstops in overleg met de groep. De standaard vertrektijden zijn 10.00 u en 14.00 u. Afwijkende vertrektijden zijn mogelijk in overleg.
Wij zorgen voor een prima mountainbike met voorvering en helm (dragen verplicht!). Zorg zelf voor sportkleding of korte broek en shirt met voldoende bewegingsvrijheid. Schoenen met slappe zolen fietsen moeilijk, hoe stijver hoe beter. Trek niks aan waarvan je niet wil dat het vies wordt of beschadigd kan raken.
De fietsen zijn voorzien van een bidonhouder waarin je je eigen drankflesje kunt plaatsen. Het handigst zijn flesjes met een bidontop waaraan je onder het rijden kunt drinken. Zeker voor de langere tochten is het handig om een een calorieënvoorraadje mee te nemen in de vorm van repen, koekjes of fruit.

OK prachtig, Hoe kan ik reserveren?
Via het inschrijvingsformulier, of een e-mail.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intro | MTB | Stadstochten | Toertochten | Arrangementen | Inschrijven | Contact | FAQ | Foto's