Jekerspecial new 2

/Jekerspecial new 2
Jekerspecial new 22019-01-02T12:51:39+01:00

ontdek de Jekervallei: 2 landen, 3 culturen

Meer beleven dan het doorsnee toeristische rondje?

We rijden via de bospaden van de St.-Pietersberg naar België. Het is de enige plek waar Franstalig België aan Nederland raakt. Mergelgroeven en –grotten bepalen het beeld van het landschap in het schilderachtige Jekerdal waar Waalse en Vlaamse dorpjes elkaar afwisselen. We komen langs het officieel warmste plekje van Nederland, waar de zonnige hellingen met druivenstokken zijn beplant.

Proef de jekervallei

Als we toch aan het genieten zijn: wat dacht je van een smakelijke streeklunch in een charmant Belgisch dorpje? Of een wijnproeverij met hapjes in een van de wijngoederen in het Jekerdal? Met een rondleiding door de wijngaard en de wijnmakerij, waarbij de verhalen net zo smakelijk zijn als de wijnen en de hapjes. Of voor de bierliefhebbers: een rondleiding en bierproeverij in een prachtige oude brouwerij en uniek industriëel-archeologisch monument.

Heel bijzonder is ook een bezoek aan Belgische mergelgrotten, een omvangrijk doolhof met muurschilderingen van prehistorische dieren, teksten in Oudnederlands en een omvangrijke collectie fossielen. In de ondergrondse champignonkwekerij wordt de kweek van champignons toegelicht en tenslotte maak je kennis met het Grottenbier dat in de grotten wordt gelagerd.